معرفی خوشمزه ترین غذاهای محلی قزوین

به گزارش وبلاگ شکوفه، قزوین یکی از قدیمی ترین مناطق بوده که در بخش مرکزی کشورمان قرار گرفته است. این شهر نیز مانند دیگر شهرهای ایران دارای آداب و رسوم، صنایع دستی و رژیم غذایی خاص خود است که بخشی از جاذبه های فرهنگی آن محسوب می شوند. غذاهای سنتی قزوین به دلیل عطر و بوی فوق العاده ای که دارند، نه تنها در ایران، بلکه در نقاط دیگر دنیا نیز محبوبیت داشته و زبانزد می باشند. در این مطلب از خبرنگاران به معرفی محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای قزوین می پردازیم. توصیه می کنیم در سفر خود به این شهر حتما غذاهای محلی قزوین را امتحان نموده و طعم بی نظیر آن ها را بچشید.

معرفی خوشمزه ترین غذاهای محلی قزوین

کله جوش قزوینی

کله جوش، غذایی ساده و خوشمزه است که علاوه بر اینکه یکی از غذاهای سنتی قزوین است، در دیگر استان های کشورمان نیز طبخ می شود. برای تهیه کله جوش قزوینی، ابتدا گوشت چرخ شده را به همراه پیاز خام خوب ورز داده و به صورت گلوله های کوچکی در پیاز داغ سرخ می نمایند. سپس سایر مواد شامل گردو، کشک و پیاز را به آن اضافه نموده و برای طعم غذا نیز از سبزیجات خشک شده و ادویه جات استفاده می نمایند. کله جوش یک غذای مقوی سرشار از کلسیم است که معمولا به همراه نان سنگک تیلیت شده خورده می شود.

قیمه آبدار یا دم کباب

یکی از غذاهای سنتی قزوین، قیمه آبدار است که مانند قیمه معمولی از موادی چون گوشت تکه ای، لپه، سیب زمینی، پیازداغ و رب گوجه فرنگی درست می شود. تنها تفاوت این غذا با قیمه در ادویه جات آن است که علاوه بر لیموی عمانی، دارچین و پودر تخم گشنیز نیز استفاده می شود. با توجه به این که این خورش میزان آب بیشتری نسبت به قیمه معمولی دارد، به آن قیمه آبدار گفته می شود.

آش دوغ

آش دوغ یکی از انواع آش های ایرانی است که در بسیاری از شهرهای کشور عزیزمان خصوصا شهرهای ترک زبان طبخ می شود. مواد اصلی آش دوغ را برنج، حبوبات (شامل لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و نخود)، سبزی آشی و دوغ تشکیل می دهند و از پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ، آویشن نیز برای طعم و عطر آن استفاده می شود. تفاوت آش دوغ قزوینی که یکی از خوشمزه ترین غذاهای قزوین است، با آش دوغ دیگر نقاط، استفاده از گوشت قلم به همراه آب آن است که طعمی خوشمزه تر به غذا داده و باعث مقوی تر شدن آن می شود. از این رو، آش دوغ قزوینی معمولا به عنوان غذای اصلی نیز مورد استفاده می شود. این غذا نیز مانند بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی با نان سنگک و سبزی خوردن سرو می شود.

آش آلو

آش آلو یکی از خوشمزه ترین غذاهای قزوین است که با توجه به ذائقه مردم این منطقه، طعمی ترش و شیرین دارد. برای درست کردن این آش ابتدا برنج را به همراه لپه، که از قبل خیس داده اند، می پزند. سپس آلو را در ظرفی جداگانه با پیازداغ و ادویه جات تفت می دهند. در مرحله بعد آلوی سرخ شده را به برنج پخته شده اضافه نموده و سبزی خرد شده شامل گشنیز و نعناع را نیز به آن می افزایند. پس از آن درب قابلمه را گذاشته و اجازه می دهند آش جا بیفتند و برای سرو آماده شود. در بعضی مواقع به آش آلو رشته آشی نیز اضافه می نمایند. برای طعم ملس آش از ترکیب آب لیمو و شکر استفاده می شود.

آش ماش پیازو

آش ماش پیازو یکی از غذاهای محلی قزوین است که از برنج، گوشت پخته شده، حبوبات (شامل ماش، عدس، لوبیای قرمز، لوبیای چشم بلبلی)، پیاز و دارچین آماده می شود. این آش به دلیل نداشتن سبزی طعمی متفاوت با دیگر آش های ایرانی دارد. پیشنهاد می کنیم این آش لذیذ و خوشمزه را در شهر زیبای قزوین بچشید و از طعم آن لذت ببرید.

شیرین پلوی قزوینی

شیرین پلو، یکی از غذاهای محلی قزوین است که در دیگر نقاط ایران نیز طبخ می شود و در هر منطقه شیوه پخت خاص خود را دارد. برای تهیه این غذا برنج را آبکش نموده و با شربت قوام آمده و زعفران ترکیب نموده و دم می نمایند. این غذا به همراه تکه های مرغ یا گوشت سرو شده و برای تزیین آن نیز از خلال پوست پرتقال، خلال پسته و بادام بهره می برند. با توجه به علاقه بسیار قزوینی ها به طعم شیرین، شیرین پلو در این شهر هواداران زیادی دارد و پایه ثابت مجالس و مهمانی های آن هاست.

قیمه نثار

قیمه نثار از جمله خوشمزه ترین غذاهای قزوین است که نه تنها در بین اهالی این شهر، بلکه در بین گردشگران نیز هواداران بسیاری دارد. قیمه نثار شباهت زیادی به مرصع پلو داشته و یک غذای اعیانی محسوب می شود. از این رو اغلب در مهمانی ها و مجالس سرو می شود. برای تهیه قیمه نثار ابتدا گوشت گوسفند را به همراه پیاز و ادویه جات مخصوص قیمه نثار می پزند و آن را لای برنج قرار می دهند. روی برنج نیز با انواع خلال های رنگارنگ شامل خلال بادام، پسته و پرتقال به همراه کمی زعفران و پیاز داغ تزیین می شود. آب گوشت نیز در ظرفی جداگانه در کنار این غذا بر روی سفره قرار می گیرد. قیمه نثار به همراه سبزی خوردن و ماست سرو می شود.

کوکوی شیرین قزوینی

کوکوی شیرین یکی از غذاهای محلی قزوین است که مانند کوکوی سیب زمینی پخته می شود. در کوکوی شیرین علاوه بر سیب زمینی و تخم مرغ، آرد، ماست و شکر نیز به مایه اضافه می شود. عطر و طعم این کوکوی خوشمزه نیز از گلاب، پودر هل و زعفران آن است. کوکوی شیرین معمولا با هویج پلو سرو شده یا به همراه نان و سبزی خوردن بر روی سفره قرار می گیرد.

دیماج

دُیماج، که به آن دُگماژ نیز گفته می شود، یکی محبوب ترین غذاهای سنتی قزوین است که در روزهای بلند تابستانی همراه با هندوانه سرو می شود. قزوینی ها برای درست کردن دیماج از نان خشک استفاده می نمایند. آن ها نان را با مقداری آب مرطوب نموده و با مواد دیگری شامل خیار، پنیر، گردو، پیاز داغ و زرد چوبه ترکیب می نمایند.سبزی مورد استفاده در این غذا، همان سبزی خوردن است که به صورت خرد شده به مواد اضافه می شود. پس از ترکیب مواد و آماده شدن، آن را با دست یا با ته استکان به صورت گلوله های کوچکی در آورده و در بشقاب سرو می نمایند.

مشکوفی

مشکوفی نوعی دسر بسیار خوشمزه است که نه تنها در قزوین، بلکه در استان مازندران نیز هواداران بسیاری دارد. این دسر بافتی نرم و ژله مانند داشته و از موادی چون نشاسته، شکر، شیر، گلاب، وانیل و زعفران تهیه می شود. گاهی اوقات نیز برای تغییر طعم آن از پودر کاکائو یا شکلات به جای زعفران استفاده می نمایند. مشکوفی گرم را پس از آماده شدن در ظرف مورد نظر ریخته و در یخچال قرار می دهند تا سرد شود. آن گاه روی آن را با خلال پسته، بادام، پودر نارگیل و... زینت می بخشند.

منبع: همگردی

به "معرفی خوشمزه ترین غذاهای محلی قزوین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معرفی خوشمزه ترین غذاهای محلی قزوین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید